2011-11-03 17:05:59• hírek • Szatmár.ro

Újra színpadra lép Elekes Emma

Az októberi előadás sikerére való tekintettel november 8-án, kedden 18 órától újra műsorra tűzik Elekes Emma Isten önnel... Polcz Alain című pódiumműsorát az Ács Alajos Stúdiótermében.

A Poór Lili- és Életműdíjjal kitüntetett színésznő annak az 1953-ban végzett évfolyamnak volt kiemelkedő tagja, amely Harag György vezetésével Nagybányán megalapította a társulatot, majd néhány évvel később, Szatmárnémetibe átköltözve, alapító nemzedéke lett a szatmári színháznak is. A művésznő 2010 óta a társulat örökös tagja.

A Szugyiczky István által összeállított és színre vitt pódiumest alapjául Polcz Alaine Nem trappolok tovább című műve szolgált.

Az írónő annak a felkavaró küzdelemnek a stációit rögzíti folyamatosan írt, később diktált naplójában, amelyet földi élete utolsó mérföldjein neki is meg kellett tennie. Testi-lelki szenvedésének sok kétellyel, félelemmel, életszeretettel, lemondással és bizakodással, belenyugvással és kétségbeeséssel váltakozó fázisaiban saját halála megoszthatatlan élményét, a haláltusa magányának tapasztalatait rögzíti. Ennyiben a Nem trappolok tovább, és színpadi változata, az Isten Önnel... Polcz Alaine, nem csupán a nagynevű írónő egyik legkiválóbb munkája, hanem utolsó, őszinte önvallomása is földi életében.

Jegyek a színház jegypénztárában igényelhetők hétköznaponként 10-17, szombaton 10-13 óra között, illetve előadás előtt egy órával 12 lejes egységáron.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: